Mainos
Mainos

Tämä moka voi pilata kasvihuoneesi sadon – muista tärkeä työvaihe!

Kasvihuoneviljely pidentää kasvukautta ja on hyvä vaihtoehto esimerkiksi tomaatin, kurkun ja paprikan kaltaisten hyötykasvien kasvattamiseen. Muista kuitenkin huolehtia pölytyksestä, ettei sato jää saamatta.

Kasvihuoneessa ja lasitetulla parvekkeella pölytys voi helposti jäädä heikoksi tai jopa kokonaan tapahtumatta, jos pörriäiset eivät pääse sisälle pölyttämään. Vijelijän onkin varminta huolehtia pölytyksestä itse.

Etenkin tomaattien pölytys on syytä varmistaa täristämällä. Kun tomaatti alkaa kukkia, täristele kukkivia oksia tai tomaatteja tukevia naruja varovasti. Toista täristelemistä useampaan kertaan ja aina uusien kukkien ilmestyessä. Älä kuitenkaan käsittele tomaatinvarsia liian kovakouraisesti, kevyt täristäminen riittää.

Myös itsepölytteisten paprikoiden ja chilipaprikoiden kohdalla täristys tai vanupuikolla pölyttäminen edistää hedelmien kehitystä.

Sama koskee munakoisoa. Munakoisotkin kehittyvät nopeammin, jos niiden pölytystä edistää vanupuikolla tai täristämällä. 

Kesäkurpitsankin kohdalla kasvihuoneeseen kannattaa valita itsepölyttyvä lajike, joka ei tarvitse hyönteisiä tuottaakseen satoa. Jos lajike ei ole itsepölyttyvä, on kasvattajan syytä varmistaa pölytys itse. Nypi ohutvartisista hedekukista terälehdet irti ja tupsuta hedeosaa pulleavartiseen emikukkaan. Voit käyttää pölytykseen myös pensseliä tai vanupuikkoa. 

Lähteet: Viherpeukalot, Satoa saunan takaa (Lumme S., 2012), tarhuri.fi

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme