Mainos
Mainos

Tapas vappumenu

Järjestä ystäville vappujuhlat kotona tai sään salliessa suuntaa puistoon piknikille. Tapas baarin vappumenu pitää juhlijat kylläisiä. Herkullista vappua!

Yrttiset lohimuffinit

  • 3 ¾ dl vehnäjauhoja
  • 2,5 dl karkeita vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhoa
  • ripaus suolaa
  • 2 kanamunaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 1 dl kevytkermaa
  • pari tippaa tabascoa
  • 125 g sulatettua voita
  • 3 rkl silputtua ruohosipulia
  • 3 rkl silputtua persiljaa
  • 1 rkl silputtua rakuunaa
  • 100g juustoraastetta
  • 150 g pieneksi leikattua kylmäsavulohta

Sekoita puuhaarukalla kuivat aineet keskenään. Vatkaa kanamunien sekaan maito, kerma ja tabasco. Kaada jauhoseos munakermamaidon joukkoon. Lisää sulatettu ja jäähdytetty voi ja sekoita. Taikina saa jäädä kokkareiseksi. Lisää taikinaan silputut yrtit, juustoraaste ja paloiksi leikattu kylmäsavulohi sekoittaen. Lusikoi taikina voideltuihin muffinivuokiin (jätä kohoamisvaraa). Paista 200 asteessa noin 20 min.

Hunajamelonia ja kinkkua

  • Puolikas hunajameloni
  • Serrano-kinkkuviipaleita

Pilko hunajameloni reiluiksi annospaloiksi. Puolita kinkkuviipaleet pituussuunnassa ja kääri puolikas melonipalan ympäri. Kiinnitä cocktailtikulla.

Kolmioleivät

  • 10 viipaletta paahtoleipää
  • Täyte:
  • 200 g kylmäsavulohta silputtuna
  • 1 tlk craimefraiche
  • reilusti pilkottua kevätsipulia (3-4 vartta)
  • suolaa, mustapippuria

Paahda leivät. Sekoita täytteen ainekset ja levitä viidelle leipäviipaleelle. Laita toiset viipaleet kanneksi ja leikkaa kolmioiksi. Kiinnitä cocktailtikulla.

Kolmen tomaatin salaatti

  • 500 g vaaleaa leipää kuutioina
  • oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • 2 isoa salottisipulia kuutioina
  • ½ sitruunan mehu
  • 500 g punaisia kirsikka- tai luumutomaatteja puolikkaina
  • 2 keltaista tomaattia lohkoina
  • 2 pihvitomaattia kuutioina
  • nippu basilikaa
  • 100 g vuohenjuustoa
  • Kastike:
  • Valkosipulinkynsi
  • 1,5 rkl punaviinietikkaa
  • 3,5 rkl oliiviöljyä
  • vajaa tl Dijon-sinappia
  • suolaa, pippuria, sokeria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita leipäkuutiot pellille ja sekoita joukkoon öljy, suola ja pippuri. Paista uunissa noin 5 min tai kunnes kuutiot ovat rapeita ja kullankeltaisia. Anna jäähtyä. Sekoita salottisipulit ja sitruunamehu kulhossa. Vispaa kastikeainekset voimakkaasti sekaisin. Sekoita tomaatit ja basilika (silppuna) isossa kulhossa, lisää salottisipulit ja sitruunamehu. Kaada kastike päälle ja sekoita kunnolla. Ripottele päälle vuohenjuusto ja krutongit ennen tarjoilua.

Oliiveja

Maun mukaan mustia, vihreitä tai maustettuja oliiveja.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme