Mainos
Mainos

Tarkista rengaspaineet säännöllisesti – merkittävä vaikutus ajoturvallisuuteen

Rengaspaineet tulisi tarkistaa kerran kuukaudessa ja aina sään kylmettyä. Tiedäthän, että talvipakkasilla rengaspaineet on syytä pitää korkeammalla kuin kesällä?

Auton rengaspaine on tärkeä turvallisuustekijä ja vaikuttaa oleellisesti myös renkaan käyttöikään.

Jos autossasi on liian alhaiset rengaspaineet, kulutat paljon enemmän polttoainetta ja renkaisiin tulee rasitusvaurioita. Lisäksi niiden pito- ja käsittelyominaisuudet heikkenevät.

Enemmän ilmaa talvirenkaisiin

Talvirenkaan ilmanpaineeksi suositellaan 0,2-0,3 barin lisäystä autonvalmistajan suositusarvoihin.

Älä koskaan tarkista rengaspainetta heti ajon jälkeen, koska ajossa lämminneiden renkaiden paineet ovat aina korkeammat.

Muista myös, että jos rengaspaine tarkistetaan sisätiloissa, todellinen paine ulkona kylmässä jää pienemmäksi, koska kylmä ilma laskee rengaspainetta.

Kymmenen asteen muutos lämpötilassa laskee ilmanpainetta noin 0,1 baria. Jos renkaat on säädetty 2 bariin +20 asteen lämpötilassa, rengaspaine laskee 1,6 bariin -20 asteen pakkasessa.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot