Mainos
Mainos

Tarkkana sienimetsällä – varo myrkkysieniä!

Syksyn sienisato on ollut hyvä, ja kausi jatkuu parhaimmillaan lokakuun puolelle. Sienimetsällä on syytä muistaa, että hyvänä ruokasienisyksynä esiintyy paljon myös myrkkysieniä.

Tänä syksynä tappavan myrkyllisiä valkokärpässientä ja suippumyrkkyseitikkiä on esiintynyt enemmän kuin monena aikaisempana vuonna.

Ongelmia on aiheuttanut etenkin valkokärpässieni, jonka varomaton käyttö on johtanut useamman ihmisen vakavaan myrkytykseen. Elokuun lopussa iäkkäämpi nainen kuoli syötyään erehdyksessä valkokärpässientä.

Jätä valkoiset sienet metsään

Valkokärpässienen voi sekoittaa vaaleisiin herkkusieniin. Herkkusienten itiöpöly on mustaa, ja heltat jo nuorena punertavat. Valkokärpässieni on sen sijaan kokonaan valkoinen, myös sen malto on valkoista. Tuoksu voi olla imelähkö ja useimmiten vastenmielinen.

Vaikka sienillä on eroavaisuuksia, niiden erottaminen toisistaan voi olla käytännössä hankalaa. Siksi paras ohje sienimetsään menijälle onkin: älä poimi äläkä syö valkoisia sieniä. Ja poimi vain sieniä, jotka varmasti tunnistat!

Kuvat: Lehtikuva

Lähde: Ruokatieto

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme