Mainos
Mainos

Tarvitaanko lupa valmiille saunaelementille?

Hei! Asuntomme on neljän perheen kaksi kerroksinen rivitalo, joka on rakennettu 1920. Ylä- kerrassa meillä on makuuhuone ja kylpyhuone, sekä n 30 neliöinen vintti, johon haluaisimme asentaa valmiin saunaelementin. Kylpyhuoneesta puhkaisisimme oven saunalle, eli sitä ei asennettaisi kylpyhuoneeseen. Tarvitsemmeko rakennusluvan?
Terveisin Minna

Kiitoksia kysymyksestä.
Ensinnäkin muistutus, että seinät omistaa taloyhtiö eli ei asukas. Näin ollen tarvitaan aina vähintäänkin ilmoitus ja suunnitelmat yhtiölle. Jos rakenteellisia tai rakennus- tai muutosoikeuteen liittyvää estettä ei ole, ei yhtiö voi hanketta suoraan kieltää.

Luvan tarve tulee tarkistaa kunnan rakennustarkastajalta. Lähinnä arvioidaan muutoksen vaikutus rakennusoikeuden puitteissa, ullakkotilojen käyttötarkoituksen muutos sekä rakenteellinen kestävyys. Jos lupa tarvitaan, saat ohjeet rakennustarkastajalta.
Terveisin Sakke

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme