Mainos
Mainos

Tarvitsetko uudet kesäkumit? Viiden sekunnin kolikkotesti paljastaa!

Talvirenkaat on vaihdettava ensi maanantaihin mennessä. Aina renkaanvaihdon yhteydessä on hyvä tarkistaa, täyttävätkö alle vaihdettavat renkaat turvasuositukset.

Laki määrittelee kesärenkaalle 1,6 mm urasyvyyden, mutta turvasuositus sadesäällä on vähintään 4 mm. Tämän jälkeen jarrutusmatkat kasvavat. Kulutuspinnan urasyvyys vaikuttaa myös suoraan renkaan kykyyn torjua vesiliirtoa.

Turvasuosituksen mukaisen urasyvyyden voit helposti tarkistaa kahden euron kolikolla koska sen hopeareunus on sopivasti 4 mm levyinen.

Tee näin

Laita kahden euron kolikko pystyyn renkaan pääuraan. Jos hopeareunusta pilkahtaa esiin renkaan kuviopalan alta, on syytä harkita uusien renkaiden ostamista.

Nastarenkaat ovat karhentaneet tienpintaa, joten huomaa, että kesärenkaat kuluvat keväällä nopeammin kuin loppukesästä. Alle ei siis kannata vaihtaa loppuunkuluneita renkaita.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme