Mainos
Mainos

Tässä ovat maailman onnellisimmat kaupungit?

Viihdytkö kotikunnassasi? Jos vastaus on kielteinen, harkitse muuttamista yhteen Forbesin listalta löytyvistä suurkaupungeista.

Forbes on listannut maailman onnellisimmat - tai ainakin siltä vaikuttavat kaupungit. Listaus perustuu tutkimukseen, jossa haastateltiin 10 000 vastaajaa 20 eri maasta. Koska onnellisuutta on vaikea mitata, tutkimus keskittyy pääasiassa mielikuviin ja ihmisten kokemuksiin.

Kuvitelmaa tai ei, listan ykkönen ei taida tulla kenellekään yllätyksenä. Rio de Janeiro on tunnettu positiivisesta katukuvastaan värikkäine karnevaaleineen ja hymyilevine ihmisineen.

Toiselle sijalle yltää yksi Suomesta katsottuna kaukaisimmista paikoista, nimittäin australialainen Sydney. Forbesin mukaan suurkaupunki tunnetaan hyvästä säästään, ystävällisistä ihmisistään ja upeasta oopperatalostaan. Lisäksi listalta löytyvät muun muassa Barcelona, Amsterdam ja Melbourne.

Suomen kaupungit eivät löydy listauksesta lainkaan, vaikka maamme sijoittuikin maailman parhaaksi Newsweekin tuoreessa tutkimuksessa. Tampere on arvioitu Taloustutkimuksen vuosittaisessa tutkimuksessa kotimaamme parhaaksi kaupungiksi.

Kysymys: Mikä on mielestäsi maailman onnellisin kaupunki?

Kuva: EPA

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme