Mainos
Mainos

Tatun suunnitelma: Harjutie

Ulko-ovelta astutaan melkein suoraan sisään alakerran takkahuoneeseen. Tämän tilan olen halunnut nostaa jalustalle asunnon muusta sisustuksesta poikkeavana, epärationaalisena mutta synnillisen kutsuvana. Lattian kiiltävät valkoiset klinkkerit korostavat huoneen suorakaiteeseen pakotettua muotoa. Myös kalusteet ja tekstiilit jatkavat sitä valaisimien ja koriste-esineiden luodessa kontrastia pyöreine muotoineen. Tunnelma on kalusteita valittaessa ollut pöheä 70-luku, mihinkä lattiamateriaali ja saunan yhteyteen lisätty reilunkokoinen huilimistila jo itsessään viittaavat. Seinien väriksi on valittu puhdas lenkkimakkaranruskea, joka varjossa vetäytyy ja valon iskiessä tulee lähemmäksi.

Yläkerrassa keittiössä ja olohuoneen puolella jatketaan ja vahvistetaan asukkaan viitoittamalla tiellä talonpoikaistyylisteiden kalusteiden ja hillittyjen mutta kirpeiden vihertävien sävyjen avulla. Olohuoneen lattialle levitetty matto suuntaa katsetta ja kulkua pihan suuntaan varmistaen, että yksi talon parhaimmista myyntivalteista ei jää huomaamatta. Kattoon sijoitetaan spottivalaisin, jonka avulla korostetaan korostamisen arvoisia kohtia. Asukkaan runsaslukuisesta taulukokoelmasta ammennetaan paljaille seinille somistusta tarkkaan valittuihin kohtiin ympäri asuntoa.

(Pientä pintaremonttia 27.11.2007)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme