Mainos
Mainos

Täydellinen opas: Näin pääset eroon muurahaisista – kootut niksit

Kevät on ihanaa aikaa. Aurinko paistaa ja luonto herää pikkuhiljaa eloon. Yksi asia keväässä aiheuttaa kuitenkin harmaita hiuksia. Nimittäin muurahaiset. 

Jos et halua näitä kutsumattomia vieraita kotiisi, pidä pinnat puhtaana ruoanmuruista, äläkä jätä likaisia lautasia pöydälle kovin pitkäksi aikaa. Jos muurahaiset eivät kuitenkaan näytä poistumisen merkkejä, siirry seuraavien hyväksi havaittujen keinojen pariin.

Nämä keinot sopivat niin ulkona kuin sisätiloissakin käytettäväksi .

Liidut

Muurahaiset yksinkertaisesti vihaavat liituja niiden sisältämän kalsiumkarbonaatin vuoksi. Muurahaiset saakin pidettyä helposti poissa piirtämällä liidulla maahan alueita, jonne muurahaisten ei haluta pääsevän. Vaihtoehtoisesti voit ostaa liitujauhetta ja ripotella sitä esimerkiksi kynnyksille.

Kaksipuoleinen teippi

Kaksipuoleinen teippi on tehokas keino etenkin silloin, kun haluat estää muurahaisia pääsemästä ruoan kimppuun. Muurahaiset jäävät jumiin teippiin, eivätkä näin ollen pääse koskaan saavuttamaan kohdettaan. Tätä kikkaa kannattaa kokeilla vaikkapa kesäjuhlissa. 

Kukkaruukku

Muurahaiset elävät usein suurissa yhteisöissä maan alla. Useamman yksilön samanaikainen hävittäminen onnistuukin kätevästi kukkaruukun avulla. Käännä kukkaruukku ylösalaisin ja aseta se muurahaiskolon päällä. Kaada kiehuvan kuumaa vettä kukkaruukun pohjassa olevasta pienestä reiästä. Tällä keinolla saat hävitettyä lukuisia muurahaisia ilman, että ne pääsevät pakoon. Voit lisätä halutessasi veden joukkoon myös hieman tiskiainetta, jolloin muurahaiset eivät ihan heti palaa takaisin.

Viinietikka

Viinietikka on edullinen keino muurahaisten hävittämiseen, sillä muurahaiset todella vihaavat sen tuoksua. Sekoita suihkepulloon puolet vettä ja puolet viinietikkaa. Suihkuta seosta sinne, minne et halua muurahaistesi pääsevän. Muurahaiset etsivät nopeasti uuden paremman tuoksuisen asuinpaikan. Seosta kannattaa suihkuttaa kohteeseen muutaman kerran päivässä parhaimman hyödyn saamiseksi.

Sitrushedelmät

Viinietikan lisäksi myös sitrushedelmät toimivat muurahaisten häädössä. Purista veden joukkoon appelsiinin, sitruunan tai limen mehu ja suihkuta haluamaasi kohteeseen. Tämä torjuntakeino jättää kotiisi myös todella raikkaan tuoksun.

Myös luontaistuotekaupoista saatavien teeöljyjen on todettu sopivan muurahaisten torjuntaan. Käytä öljyjä samaan tapaan kuin etikkaa tai sitruksiakin.

Lähde: Lifehack

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme