Mainos
Mainos

Terveellinen ruokavalio voi ehkäistä masennusta

Paljon kasviksia, hedelmiä, kalaa, pähkinöitä ja täysjyvätuotteita syövät näyttävät masentuvan muita harvemmin, uusi espanjalaistutkimus vihjaa.

Välimeren alueen perinteistä ruokavaliota noudattavien vaara sairastua masennukseen on kolmanneksen pienempi kuin epäterveellisemmin syövien, tutkijat raportoivat Archives of General Psychiatry -lehdessä.

Maineensa veroinen oliiviöljy

Välimeren maissa on vähemmän mielenterveysongelmia kuin esimerkiksi Pohjois-Euroopassa, ja tämän uskotaan osin johtuvan terveellisemmästä ravinnosta.

Muun muassa oliiviöljyn rasvahapot saattavat suojata masennukselta. Lisäksi pähkinöissä, hedelmissä ja vihanneksissa on runsaasti vitamiineja ja flavonoideja, jotka myös voivat vaikuttaa mielialaan.

Tutkimusta varten kartoitettiin 10 000 terveen espanjalaisen ruokavaliot. Nelivuotisen seurannan aikana 480 osallistujaa sairastui masennukseen. Tutkimuksesta kertoi Uutispalvelu Duodecim.

Lähde: Ruokatieto

Kuvat: SXC

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme