Mainos
Mainos

Terveisiä Tanskasta

T.i.l.a. vieraili Kööpenhaminassa tutustumassa tanskalaiseen muotoiluun ja kansainvälisesti ehkä tunnetuimman tanskalaisen suunnittelijan, Arne Jacobsenin, tuotantoon. Jacobsenin Egg ja Swan tuolit ovat olleet Friz Hansenin tuotannossa jo 50 vuotta ja Seiska –tuolia on valmistettu yli 7 miljoonaa kappaletta.

Fritz Hansenin historia alkaa vuodesta 1872, jolloin 25-vuotias puuseppä, Fritz Hansen, jätti kotikylänsä Nakskovin muuttaakseen Kööpenhaminaan ja aloittaakseen pienimuotoisen huonekalubisneksen.

Virallisesti huonekaluteollisuuden katsotaan alkaneen 1885, ja kun Fritz Hansen juuri ennen vuosituhannen vaihdetta siirsi yrityksensä vetovastuun pojalleen Christian Hansenille, Fritz Hansen oli jo tunnettu laaduntekijä ja tae Tanskassa. Siitä osoituksena muun muassa kilpailuvoitto, jossa haettiin tuolia Parlamenttiin ja Kööpenhaminan kaupungintaloon. Martin Nyropin Townhall tuolista, tuli myös ensimmäinen varsinainen ulkopuolisen arkkitehdin kanssa toteutettu työ.

1900-luku toi Fritz Hansenille sellaiset suurnimet kuin Arne Jacobsen, Poul Kjaerholm ja Hans J.Wegner – ja loppu onkin muotoilumenestyksen historiaa. Viime vuodet yritys on elänyt suurta nousun aikaa ja tämän päivän suunnittelijoita ovat mm. Kasper Salto ja Morten Voss.

Lisätietoa www.fritzhansen.com

Alla lisää Fritz Hansenin tuoleja:

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme