Mainos
Mainos

Tiesitkö: Näin paljon stressi vaikuttaa ikääntymiseesi

Stressi kuormittaa kehoa enemmän kuin arvaatkaan, sillä se saa myös ikääntymisen vaikutukset näkymään aikaisemmin. Plos One -sivustolla julkaistun tutkimuksen mukaan rypyt ilmestyvät kasvoillesi sitä nopeammin, mitä enemmän stressaat.

Brighamin ja Massachusettsin naistensairaalan tutkijoiden tekemän kyselytutkimuksen mukaan stressistä kärsivät ihmiset ikääntyvät nopeammin. Ihmisillä, jotka saavat voimakkaan reaktion esimerkiksi ahtaiden tilojen tai korkeiden paikkojen vuoksi, on lyhyemmät telomeerit kuin muilla. Telomeeri on soluilla esiintyvä DNA-jakso kromosomien päässä.

Tutkijoiden mukaan ero hitaammin ikääntyviin on noin kuusi vuotta.

Aikaisemmissa tutkimuksissa pitkät telomeeri on yhdistetty muun muassa pienempään syöpä- ja sydänsairausriskiin.

– Hyvä uutinen on se, että tapasi käsitellä stressiä vähentää siitä johtuvaa ahdistuneisuutta, toteaa tutkimusta tehnyt David Spound Massachusettsin lääketieteellisestä yliopistosta.

Jos tiedät olevasi taipuvainen stressaamaan niin työasioiden kuin erilaisten fobioidenkin vuoksi, on ongelma hyvä tiedostaa ja opetella elämään rauhallisemmin.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme