Mainos
Mainos

Tiesitkö? Näin sinun tulisi oikeasti toimia Monopolyn “ilmainen pysäköinti” -ruudussa

Aikuisten illanistujaisten kestosuosikki Monopoly herättää pelaajissaan usein voimakkaita tunteita varsinkin silloin, jos kiistaa tulee pelin säännöistä. Epäselvyyttä voi toisinaan aiheuttaa jopa pelilaudan kulmassa sijaitseva ”ilmainen pysäköinti” -ruutu.

Yhden pelaajien keksimän oman säännön mukaan ”ilmainen pysäköinti” -ruutuun pääseminen tarkoittaa keskelle lautaa kerättyjen sakkojen ja muiden maksujen saamista. 

Sääntöjen mukaan "ilmainen pysäköinti” -ruutu on kuitenkin vain vapaa ruutu. Jos pelaaja pysähtyy kyseiseen ruutuun, pelin sääntöjen mukaan mitään ei tapahdu.

Monopolyn suomenkieliset säännöt sanovat ”ilmainen pysäköinti” -ruudusta näin:

Tähän ruutuun päätymiseen ei liity rangaistusta. Voit myös tehdä kauppatapahtumia tavalliseen tapaan (kerätä vuokraa, rakentaa omistamillesi tonteille ja niin edelleen).

Pelin valmistanut Hasbro havaitsi tekemässään asiakastutkimuksessa, että kolmasosa pelaajista keksi omia sääntöjään pelin pelaamiseen. Samassa tutkimuksessa selvisi myös, että suurin osa pelaajista ei ole koskaan lukenut pelin sääntöjä kokonaisuudessaan.

Hasbro julkaisi pelistä lopulta erikoispainoksen, jossa pelin sääntöjä on muutettu vastaamaan suosituimpia itse keksittyjä sääntöjä.

***

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot