Mainos
Mainos

Tiesitkö tätä ketsupista? Voit kiillottaa sillä jopa auton!

Ketsupin happamuus tekee siitä oivan puhdistus- ja kiillotusaineen metalleille ja hopealle. 

Suomalaisilla ja ruotsalaisilla on jotain yhteistä, nimittäin rakkaus ketsuppia kohtaan. Maat ovat maailman eniten ketsuppia käyttävien maiden kärkipäässä ja ohittavat ketsupin käytössä jopa amerikkalaiset. 

Ketsuppi on kuitenkin paljon monikäyttöisempi kuin pelkkä pöytämauste. Pitkän historiansa aikana ketsuppia on käytetty lääkkeenä, sitä on valmistettu sienistä ja sen on sanottu ehkäisevän syöpää. Tiesitkö, että kaiken tämän lisäksi ketsupilla voi puhdistaa myös hopeita?

Ketsupin happamuus johtuu valmistukseen käytettävistä tomaateista ja viinietikasta. Tämän happamuuden johdosta ketsuppi toimii mainiosti kiillottajana eritoten erilaisille metalleille. Ketsupin avulla kuparista voi poistaa tummentumat ja messingin saa kiiltäväksi. 

Isompien patojen ja pannujen kanssa jopa kymmenen minuuttia ketsupin peitossa riittää, korut ja mustuneet kolikot saattaa joutua jättämään ketsuppiin jopa tunniksi.

Ketsuppi toimii myös aterinten ja tiskialtaiden kiillottamiseen, mutta niiden kanssa täytyy olla tarkkana. Liian pitkä aika ketsupissa voi nimittäin tuhota aterimet.

Säästäväiset autonomistajat saattavat kiillottaa myös autonsa ketsupilla, mutta jääköön jokaisen oman harkinnan varaan, onko se kaiken sen sotkun arvoista. 

Lähteet: Listverse

***

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme