Mainos
Mainos

Tihkukastelu parantaa marja- ja vihannessadon määrää ja laatua

futureimagebank.com

Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT ja Työtehoseura laskevat kuitenkin yhteistutkimuksessaan, että menetelmä kannattaa taloudellisesti vasta varsin korkeilla satotasoilla. Esimerkiksi mansikkaa pitäisi saada 8-9000 kiloa hehtaarilta.

Tihkukastelun etuna on mahdollisuus kastella usein ja pieniä kerta-annoksia, jolloin maaperä pysyy tasaisen kosteana. Menetelmästä hyötyivät kaikki koekasvit lukuunottamatta vadelmaa, jolle jatkuva kosteus toi talvivaurioita.

Tihkukastelu lisää tuotantokustannuksia muun muassa laitteiston kokoamisen ja purkamisen takia. Asennukseen tarvitaan usein ulkopuolista työvoimaa. Kastelututkimuksen tuloksia esiteltiin torstaina MTT:n tiloissa Jokioisissa.

Tutkijat ovat laatineet ohjeistuksen avomaankurkun, mansikan, mustaherukan ja vadelman tihkukasteluun ja kastelulannoitukseen. Kastelutarpeen seurantaan on kehitetty mittari.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme