Mainos
Mainos

Tilastokeskus: Kotityöt jakautuvat nykyään tasaisemmin

Tilastokeskuksen tuoreen selvityksen mukaan suomalaisten vapaa-aika on lisääntynyt. Myös kotitaloustöiden jakaantuminen on tasoittunut.

Tilastokeskuksen julkaiseman ajankäyttöselvityksen mukaan naisten ja miesten kotityöt jakautuvat nykyään huomattavasti tasaisemmin kuin vuonna 1979.

Naiset tekevät kotitöitä 15 minuuttia vähemmän kuin vuonna 70-luvun lopussa, mutta miehillä arjen askareihin kuluva aika on samassa ajassa kasvanut 20 minuutilla. Myös huoltotöiden jakautuminen on tasoittunut, sillä naiset tekevät niitä nykyään enemmän kuin 70- ja 80-lukujen lopussa.

Vapaa-aikaa miehillä on kahdeksan tuntia enemmän viikossa kuin naisilla, josta suurin osa kuluu televisiota katsellen. Myös tietokoneen käyttö on lisääntynyt kymmenessä vuodessa, sillä aikaisemman 11 minuutin sijaan siihen kulutetaan 45 minuuttia päivästä. Nuorilla miehillä tietokone onkin kirinyt television ohi suosituimpana vapaa-ajanvietteenä.

Kuvat: Shutterstock

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot