Mainos
Mainos

Tonttipula vaivaa kasvukuntia

Asuntotonttien kysynnän nopea kasvu on yllättänyt monet kasvukunnat kaavoittamaan kiireellä ja jälkijunassa. Kuntaliiton tutkimuksen mukaan monet kunnan päättäjät eivät ymmärrä vielä, että aina ajan tasalla oleva kaavoitus olisi varteenotettava kilpailutekijä. Kaavoitusta pitäisi harjoittaa taloussuhdanteista riippumatta.

Tonttipula ja palvelurakentamisen kalliit kustannukset vaivaavat muuttovoittokuntien lisäksi kaupunkeja ympäröiviä kehyskuntia. Kuntaliiton kyselyn perusteella yhtenä tärkeänä syynä on lisäksi kunnallistekniikan riittämättömän rahoitus. Suurten kaupunkien erityisongelmia ovat myös mm. valituskaavojen käsittelyn hitaus sekä poliittisen päätöksenteon ristiriidat.

Kyselyssä pidettiin ongelmien ratkaisuna seutuyhteistyön lisäämistä asunto-ja maankäyttöasioissa.

Kuntaliiton kysely on tehty alkuvuodesta 30 kasvukunnan viranhaltija- ja luottamushenkilöjohdolle, maankäytön asiantuntijoille sekä rakennuttajille.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot