Mainos
Mainos

Toscana

Italia on Ranskan ohella Euroopan isoimpia viinituottajia. Viiniä tuotetaan ympäri maata, lähes jokaisessa kylässä. Italian kaksi kuuluisinta viinialuetta ovat Piemonte ja kulinarismin ja viinin paratiisi, Toscana.

Toscana kuuluu viinimatkailun suosikkikohteisiin. Alueelle järjestetään paljon ohjattuja seuramatkoja, mutta myös omatoimimatkailu viinitiloilla onnistuu.

Toscana on parhaiten tunnettu chiantistaan, mutta alueella tuotetaan paljon myös muita hyviä viinejä, kuten Brunello di Montalcinoa ja vino nobile di montepulcinoa.

Italiassa viiniluokitukset ovat tavalliselle matkaajalla melkoinen suo. Nyrkkisääntönä voi pitää, etä Euroopassa viini saa nimensä lähes aina alkuperänsä mukaan, kuten chianti. Luokitukset on aikoinaan kehitetty laatuluokitukseksi, joilla viinintekijät ovat taanneet omien tuotteidensa alkuperän.

Jaskan vinkit:

Ravintola Osteria di Passignano
Via Passignano 33 - Loc. Badia a Passignano Tavarnelle Val di Pesa (FI)
+39 (0)55 8071278
marcello.crini@tin.it

Hotel Fonte de’ Medici
Via Santa Maria a Macerata, 31 50020 Montefiridolfi Firenze
+39 (0)348 3979600
mail@fontedemedici.com
http://www.fontedemedici.com

Le Cantine di Greve in Chianti
Galleria delle Cantine, 2 - 50022 Greve in Chianti - Firenze - Toscana - Italia
(+39) 0558546404
info@lecantine.it

Matkailu-sivuilla:

(Viinin viemää 30.11.2006)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme