Mainos
Mainos

TS: Huuhdeltava vessapaperirulla voi aiheuttaa suolitukoksen

Koirien koulutuksessa on perinteisesti käytetty vessapaperirullan pahvista hylsyä. Hylsy on toiminut myös lelun roolissa. Uusi huuhdeltava hylsy voi kuitenkin aiheuttaa kotieläimillä suolitukoksen.

Vessapaperivalmistaja Georgia-Pacific Nordicille on tullut kuluttajapalaute huuhdeltavan vessapaperirullan koiralle aiheuttamasta suolitukoksesta, kertoo Turun Sanomat.

Myös facebookissa varoitetaan kotieläinten omistajia uuden huuhdeltavan paperirullan hylsyn vaaroista.

Georgia-Pacific Nordicin markkinointijohtaja Heidi Toivola kehottaa kuluttajia noudattamaan varovaisuutta lemmikkieläinten ja lasten kanssa, mutta huomauttaa, että hylsy ei ole elintarvike eikä tarkoitettu syötäväksi.

– Veteen joutuessaan hylsy hajoaa. Täytyy muistaa, että olemme tutkineet hylsyn käyttäytymistä putkistossa, ei suolistossa, Toivola sanoo TS:lle.

Useat omistajat kouluttavat koiriaan vessapaperirulliin kätkettyjen herkkupalojen avulla. Rullan pahvihylsy toimii perinteisesti myös hamsterien, kissojen ja muiden kotieläinten puruleluna.

Yhtiö ei ole vielä päättänyt laitetaanko vessapaperipakettiin varoitus suolitukoksen mahdollisuudesta.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme