Mainos
Mainos

Tuire Kaimio

Tuire "Tuikku" Kaimio, 31, on Suomen ja pohjoismaiden ainoa ammattimainen eläinnäyttelijöiden kouluttaja. Oppinsa Saksassa saanut Tuire kouluttaa niin koirat, hevoset ja kissat kuin ilvekset, seeprat ja skorpionit esiintymään elokuvissa, TV-ohjelmissa, teatterissa ja mainoksissa.

VR:n kyyhkyset, Poika ja Ilves -elokuvan ilves ja Olvin Jeppe-koira ovat kaikki Tuiren kouluttamia. Koulutettavana on vuosien varrella ollut useampi tuhat eläintä.

Mutta työ eläinnäyttelijöiden kouluttajana ei riitä Tuiren energian purkamiseen. Hän pitää myös luentoja eläinten oppimisesta ja palkitsemisesta, toimii aktiivisesti perustamassaan pelastuskoira-yhdistyksessä, korjaa ongelmaeläimet, kasvattaa terriereitä ja sai juuri valmiiksi kuudennen kirjansa "Hevonen, Ensimmäinen oppaani".

Luentojen lisäksi Kaimio on kiertänyt ympäri maata opettamassa ihmisiä kouluttamaan eläimiä. Uutta ongelmaa Tuire lähestyy tarkistamalla ensin, ymmärtääkö eläin mitä siltä halutaan. Kyllästyttyään kohtaamaan aina samoja ongelmia tapaamissaan ongelmakoirissa hän kirjoitti kirjan Pennun kasvatus (WSOY 2002).

Ihmisillä on usein eläinten koulutuksesta paljon ennakkoluuloja, joista Tuire Kaimio työskentelyä seuraamalla pääsee nopeasti eroon. Koulutus tapahtuu aina eläimen ehdoilla ja perustuu eläimestä riippumatta samaan perustaan: oikean käytöksen palkitsemiseen.

"On aina olemassa jotain, mitä eläin haluaa. Kouluttajan tehtävä on keksiä mikä se asia on ja käyttää sitä hyväkseen".

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot