Mainos
Mainos

Tukes: Vanha lämmitysjärjestelmä voi aiheuttaa vakavia vaurioita!

Vaikka lämmityskattilat sekä muut lämmityslaitteistot ja lämpöpumput ovat kovassa käytössä pakkasten vuoksi, on syytä muistaa niiden asianmukainen käyttö. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) muistuttaa, että lämmitysjärjestelmiä tulee käyttää vain valmistajan hyväksymällä tavalla. Vanhoja lämmitysjärjestelmiä ei tule ottaa käyttöön ollenkaan.

Taloissa on uusittu lämmitysjärjestelmiä esim. lämpöpumppuihin siirtymällä. Vanha lämmitysjärjestelmä on jätetty taloon, koska se on haluttu varajärjestelmäksi tai sen poistaminen on ollut hankalaa. Jos vanha järjestelmä on jätetty taloon, voi kovilla pakkasilla olla houkutus ottaa se käyttöön uudelleen.

Vanhojen lämmitysjärjestelmien käyttöönotto voi aiheuttaa vakavia vaurioita esimerkiksi tilanteissa, joissa:

– Lämmitysjärjestelmän kattilan varoventtiili on jumiutunut, jolloin kattilan paine voi ylittää sallitun käyttöpaineen
– Sähkökatkos keskeyttää pumppujen toiminnan.
– Vedenkierto on estynyt kattilan ja varaajan välillä, koska järjestelmässä on ilmaa tai järjestelmä on jäätynyt tai muutoin tukkeutunut.
– Järjestelmään on laitettu sulkuventtiili kattilan ja varaajan välille estämään takaisinkiertoa, ja venttiili on jäänyt kiinni -asentoon.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme