Mainos
Mainos

Tulevaisuudessa kokataan vähäpäästöisellä leivinuunilla

Suomalaiset Tulisijat ry:n järjestämällä muurausleirillä valmistettiin ensimmäinen vähäpäästöinen leivinuuni.

Jyväskylän Rauhaniemessä päättyi tänään tulisijamuurareille järjestetty ammattitapahtuma. Tapahtuma alkoi torstaina, ja sen aikana kehitettiin toimivia tulisijaratkaisuja asukas- ja ympäristölähtöisesti.

Suomalaiset Tulisijat ry:n mukaan tapahtuman aikana valmistettiin Suomen ensimmäinen vähäpäästöinen leivinuuni. Aiemmin leivinuunien päästöjä ei ole juuri tutkittu, eikä muuraustapaa kehitetty.

Tulevaisuudessa vähäpäästöinen leivinuunimuuraaminen yleistynee maailmallakin. Maallikko voi vähentää tulisijansa päästöjä sijoittamalla sytykkeet pilkekasan päälle sekä sytyttämällä tulen päältä. Tällöin kaikki kaasuuntuva aines leimahtaa ja päästötaso pysyy alhaisena.

Teksti: Jokakoti
Kuva: Suomalaiset Tulisijat ry

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot