Mainos
Mainos

Turvallinen keittiö

Ruoanlaitto vaatii keskittymistä, silti kokatessa välillä roiskuu. Etenkin lapsiperheessä keittiöturvallisuudelle kannattaa uhrata useampikin ajatus. Tyylistä ei tarvitse turvallisuuden nimissä onneksi kuitenkaan tinkiä.

Jo tilankäyttöä suunnitellessa tarkistetaan, että sekä lieden että uunin lähellä on riittävästi laskutilaa kuumille ruoanlaittoastioille. Laitteiden mukana tulevia ohjeistuksia vähimmäisetäisyyksistä tulee aina noudattaa. Liesituuletin sijoitetaan riittävän korkealle liesitasoon nähden: vähintään 65 cm etäisyydelle, kun kyseessä on tavallinen, keraaminen tai induktioliesi ja 70 cm korkeudelle, jos käytetään kaasuliettä. Keittiöön – vaikkapa siivouskomeroon – on hyvä varata myös paikka pienelle sammutuspeitteelle.

Lapsiperheen keittiöön asennetaan liesisuoja, joka pitää pienet sormet poissa keittolevyiltä. Liesitason päälle sijoitetut säätimet estävät lasta napsauttamasta liettä päälle vahingossa. Vetolaatikoita ei kannata asentaa aivan keittotason viereen - lapset saattavat käyttää laatikoiden vetimiä apuna kiivetäkseen liedelle.

Pikkulapsia kiinnostavat kaapit ja laatikot suljetaan turvasalpojen avulla. Kemikaalit ja lääkkeet sijoitetaan riittävän korkealle ja lukon taakse. Mattojen alle voidaan asettaa liukueste, joka suojaa kiireistäkin kokkia liukastumiselta. Ruokapöydän ja työtasojen terävät kulmat voidaan suojata, jotta pikkukokit eivät kolhi niihin päätään.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot