Mainos
Mainos

Turvatekniikan keskus varoittaa vaarallisista jatkojohdoista

Usean vuoden käytössä olleissa Hugo Brennenstuhlin (Saksa) valmistamissa jatkojohdoissa on ilmennyt turvallisuutta vaarantavia puutteita. Kyseisten jatkojohtojen kauppanimi on brennenstuhl ja tyyppi 110.

-Jatkojohdon pistorasiaosa murenee siten, että sen jännitteiset osat saattavat tulla kosketeltaviksi ja aiheuttavat täten sähköiskun vaaran, kerrotaan Turvatekniikan keskuksesta Tukesista.

Tukesin tietoon ei ole tullut sähköiskuja, mutta kuluttajat ovat lähettäneet keskukselle kaksi pahoin murentunutta jatkopistorasiaa.

Näitä jatkojohtoja on tuotu maahan kuuden viime vuoden aikana neljää eri väriä; mustia, valkoisia, vihreitä ja tummanpunaisia. Valmistajan tietojen mukaan vain tummanpunaisissa jatkopistorasioissa on ollut kuvatun kaltainen turvallisuusongelma. Turvatekniikan keskus kehottaa kaikkia niitä, joilla on hallussaan kyseisiä jatkopistorasioita, poistamaan ne käytöstä. Tuotteen voi palauttaa ostopaikkaan.

Vaarallisen jatkopistorasian kuvat ja tunnistustiedot löytyvät keskuksen nettisivulta www.tukes.fi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme