Mainos
Mainos

Tutankhamonin hauta avautuu jälleen yleisölle – katso kuvat

Kiehtooko muinainen Egypti? Kuninkaiden laakson haudat? Luxoriin on valmistunut täydellinen hautajäljennös Tutankhamonin haudasta, joka avataan yleisölle vappuna.

Tutankhamonin hauta oli piilossa yli 3 000 vuotta ennen kuin se löydettiin vuonna 1922, minkä jälkeen hauta oli suosittu vierailukohde. Tämä jätti nopeasti jälkensä ja rapistutti hautaa, jota ei oltu alun perin suunniteltu suuriin päivittäisiin vierailijamääriin.

Vuonna 2011 hauta jouduttiin sulkemaan, mutta nyt se avataan kunnostettuna yleisölle.

Tavoitteena pelastaa muitakin aarteita

Tutankhamonin hautajäljennös antaa vierailijoille mahdollisuuden ymmärtää haudan historiaa sen löytymisestä lähtien sekä rohkaisee alkuperäisen haudan suojelussa. Tavoitteena on myös luoda hautajäljennökset Seti I:n ja Nefertarin haudoista. Molemmat haudat ovat tällä hetkellä suljettuja yleisöltä.

Hautajäljennös on tarkin suuren kokoluokan jäljennös kautta aikojen ja se on asennettu maanalaiseen rakennukseen Kuninkaiden laakson portille Luxoriin.

Hautajäljennös on osa aloitetta, jonka tavoitteena on pelastaa konservointitöiden takia suljettuja tai sulkemista odottavia Theban nekropolin hautoja. Tavoitteena on, että muinaiset aarteet voidaan säilyttää myös tulevien sukupolvien nähtäviksi.

Hautajäljennös on avoinna yleisölle 1.5.2014 alkaen. Egyptin turistiministeriön, Valtion antiikkiministeriön ja Euroopan unionin tuella toteutetusta työstä vastasi espanjalainen Factum Arte.

Lähde: Cision

(MTV LIFESTYLE)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot