Mainos
Mainos

Tutkimus: Hankalat ihmiset lihovat muita helpommin?

Paha saa sittenkin palkkansa. Näin väittää ainakin tuore tutkimus, joka vihjaa, että ilkeät ja vaikeat ihmiset lihovat muita helpommin.

Journal of Personality and Social Psychology -lehden julkaiseman tutkimuksen mukaan luonteella on paljonkin vaikutusta siihen, kuinka helposti rasva kerääntyy kehoosi.

Yhdysvaltojen terveyslaitoksen (Health and Human Services) tutkijat seurasivat 2 000 ihmistä 50 vuoden ajan ja huomasivat, että esimerkiksi erityisen impulsiiviset ihmiset olivat keskimäärin 11 kiloa painavampia kuin ihmiset, jotka sijoittuivat skaalan vastakkaiseen päähän.

Myös ne, jotka tutkimuksen mukaan määriteltiin erityisen hankaliksi, vastaanhangoitteleviksi ja ärtyneiksi ihmisiksi, kärsivät ylipainoista läpi aikuisikänsä. Lisäksi äkäisillä ja helposti tulistuvilla ihmisillä oli aina lapsuudesta aikuisikään saakka korkeampi painoindeksi, kuin heidän tasaisemmilla ikätovereillaan.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme