Mainos
Mainos

Tutkimus: Kiinteistönvälittäjä valitaan omasta ikäluokasta

Huoneistokeskuksen tutkimuksen mukaan asuntokaupan tehneiden asiakkaiden ja heitä palvelleiden kiinteistönvälittäjien iän välillä löytyi selkeä korrelaatio. Tutkimuksen seurauksena rekrytoi Huoneistokeskus 100 uutta nuorta työntekijää.

Huoneistokeskuksen tutkimuksesta selviää, että kiinteistönvälittäjä valitaan usein omasta ikäluokasta.

Etenkin 25–34 -vuotiaiden osuus asuntokaupan osapuolena on kasvanut ja aktiivisen elämänvaiheen aikana asunnonvaihtosykli voi olla 2-3 vuotta. Kun asuntokauppaa tekevät kaikki ikäryhmät, mutta kiinteistönvälittäjien keski-ikä on koko 2000-luvun kasvanut, on alalla tarvetta nuorille tekijöille.

Huoneistokeskuksen liiketoiminnan kehitysjohtaja Jukka Rantanen on huolestunut välittäjien ikäkehityksestä:

– Alan toiminnalliset vaateet ovat monipuolistuneet viime vuosina ja kehitys jatkuu varmasti voimakkaana jatkossakin. Entistä monimuotoisemmat markkinointikeinot, Internetin ja muiden sähköisten työvälineiden jatkuva kehitys sekä muutokset toimintaympäristössä, kuten esimerkiksi uusi asunto-osakeyhtiölaki, edellyttävät välittäjiltä jatkuvaa uuden omaksumista. Tarvitsemme runsaasti nuoria kasvamaan alan ammattilaisiksi - kiinteistönvälittäjäksi kun ei valmistuta suoraan koulun penkiltä.

Rantanen tutki ja kyseli nuorten joukosta syitä vähäiselle mielenkiinnolle kiinteistönvälittäjän uraa kohtaan.

– Viikonloppu- ja iltatyö koetaan rasitteena ja provisiopalkkaus pelottaa nuoria. Epäillään omia taitoja ja koetaan epävarmuutta palkkausjärjestelmän kannustavuudesta alkuvuosina, summaa Rantanen.

Huoneistokeskus kehitti nimenomaan nuoria varten uuden asiakaspalvelufunktion, jossa alalle tulijoita autetaan uran alkuun uudenlaisella toimenkuvalla. Niin sanotut liiderit toimivat avustavissa asiakaspalvelutehtävissä kunnes ovat valmiita haasteellisempiin asiantuntijatehtäviin. Uudella urapolulla tahdotaan madaltaa nuorten kynnystä siirtyä kiinteistönvälityksen pariin.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme