Mainos
Mainos

Tutkimus: Liikunta auttaa unettomuuteen vasta kuukausien päästä

Tuoreen tutkimuksen mukaan liikunta on tehokas unilääke, mutta sitä tulisi harrastaa jopa neljä kuukautta, ennen kuin hyödyt näkyvät päivittäisessä elämässä.

Liikunnan tehot painonpudotuksessa ja terveydessä näkyvät vasta pidemmällä aikavälillä, ja tuoreen tutkimuksen mukaan maltti on valttia myös uniongelmissa.

Northwesternin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan saattaa kestää jopa neljä kuukautta, ennen kuin hikiliikunnan harrastaminen näkyy myös parempana lepona ja helpompana nukahtamisena.

– Unettomuudesta kärsivä ei saa liikunnasta helpotusta heti, vaan kyse on pitkäaikaisesta prosessista. Liikunnasta on tehtävä osa viikottaista ohjelmaa ja oltava kärsivällinen, ennen kuin tuloksia alkaa näkyä, kertoo tutkimusta johtanut Kelly Baron Dailymail-sivustolla.

Unettomuus on yleinen vaiva myös Suomessa, sillä yli kaksi kolmasosaa kokee satunnaisesti unetomuutta ja jopa 4–10 prosenttia aikuisista kärsii siitä jatkuvasti.

Lähteet:

YTHS.fi,

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme