Mainos
Mainos

Tutkimus: Synnytystavalla näin suuri merkitys lapsen elämään?

Yalen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan alatiesynnytyksen kautta synnytetyillä lapsilla on korkeampi älykkyysosamäärä kuin keisarileikkauksella syntyneillä.

Voiko alatiesynnytyksen ja keisarileikkauksen vaikutus olla näin suuri? Yalen yliopiston tiedemiesten mukaan perinteisellä tavalla synnytettyjen lapsen älykkyysosamäärä on korkeampi kuin sektiolla syntyneiden.

Heidän mukaansa alatiesynnytyksessä lapseen erittyy UCP2-nimistä proteiinia, joka vaikuttaa lapsen älykkyyteen myöhemmällä iällä, sillä se vaikuttaa niin lyhyt- kuin pitkäaikaismuistinkin kehittymiseen.

Tulokset saatiin hiirillä tehdyistä testeistä, joissa huomattiin sektiolla syntyneillä olevan vähemmän UCP2-proteiinia kuin perinteisellä tavalla syntyneillä, mikä vaikutti heidän käytökseensä myös aikuisena.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot