Mainos
Mainos

Tutkimus: Tämän verran saisit palkkaa kotitöistäsi

Kuluttajatutkimuskeskus laski, minkä verran kotitöistä saisi palkkaa, jos se olisi palkallista työtä.

Monessa taloudessa työpäivän jälkeen koittaa työilta. Etenkin lapsiperheissä vanhempien oma aika on kortilla, kun lasten- ja kodinhoito vaativat omansa. Kuluttajatutkimuskeskus laski, minkä verran missäkin elämäntilanteessa kotitöistä saisi rahaa, jos se olisi palkallista työtä.

Kuluttajatutkimuskeskuksen tekemän selvityksen mukaan eläkeläispariskunnat tienaisivat keskimäärin 3 900 euroa kuukaudessa kotitöillään. Lapsiperheissä tienestit olisivat ilman tukia yli 4 600 euroa kuukaudessa ja kouluikäisten lasten perheissä 4 100 euroa kuussa.

Yksinhuoltajaperheissä työpanos oli arvokkain, kun vanhempi hoitaa yksinään kotitöitä noin 2 700 euron edestä kuukaudessa.

Kuluttajatutkimuskeskus selvitti lukuja Tilastokeskuksen antamien tietojen avulla. Kotityölle laskettiin arvo bruttopalkkana ja siihen otetiin mukaan työt, jotka voidaan teettää ulkopuolisella taholla, kuten koiran ulkoilutus, siivous ja lasten hoito.

Lähde: Kuluttajatutkimuskeskus

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot