Mainos
Mainos

Tutkimus: Tästä syystä köyhä ihminen ei menesty

Tuoreen kansainvälisen tutkimuksen mukaan pitkään jatkuva köyhyys vaikeuttaa taloudellisen tilanteen kohentamista ja menestystä, koska aikaa ja energiaa jää vain elämästä selviytymiseen.

Princetonin yliopiston johtaman, kansainvälisen tutkimuksen mukaan köyhyys tekee menestymisestä vaikeaa, kun henkinen pääoma kuluu muiden elämänalueiden hoitamiseen.

Jos joudut päivittäin pohtimaan käytätkö viimeiset rahasi voipakettiin vai bussimatkaan kotiin, jää taloudellisen tilanteen parantamiseen vain vähän kapasiteettia.

Tämän vuoksi köyhyydessä elävä ihminen saattaa helposti tehdä myös vääriä ratkaisuja elämässä, minkä vuoksi hänen on vaikeampaa pyristellä irti tilanteestaan. Huono rahatilanne todella aiheuttaa ikävän kierteen, josta on vaikea päästä eroon.

– Köyhä ihminen tekee herkemmin virheitä, joista hän myös maksaa kalliimmin ja se taas tekee huonosta taloustilanteesta ulospääsyn vaikeammaksi, kertoo Princetonin yliopiston psykologian professori Eldar Sharif.

Lue myös:

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot