Mainos
Mainos

Tutkimus väittää: Imettämällä paremmin käyttäytyviä lapsia

Tuore tutkimus väittää imetyksen vähentävän lapsen käytöshäiriöitä kouluiässä.

Tutkimuksen mukaan lapsista, joita ruokitaan heidän elämänsä ensimmäiset kuusi kuukautta pelkästään rintamaidolla, kasvaa todennäköisemmin paremmin käyttäytyviä koululaisia kuin lapsista, joita imetetään vain alle kuukauden. Näin selviää tuoreesta eteläafrikkalaisesta tutkimuksesta.

– Rintaruokinnalla on suurempi merkitys lapsen kehitykseen kuin aiemmin on luultu, kommentoi Tamsen Rochat, yksi johtaneista tutkijoista.

Rochat painottaa, että lapsen käytösongelmat ennakoivat sosiaalisia ongelmia, kuten rikollisuutta ja väkivaltaa, myöhemmässä iässä. Vaikutukset voivat näkyä myös mielenterveyden ongelmina ja huonona koulumenestyksenä.

Lapsen käytöshäiriöiden todennäköisyys kasvoi myös silloin, kun äidillä todettiin mielenterveyden ongelmia tai vakavaa stressiä.

Tutkimuksessa selvisi myös, että päivähoidossa vähintään vuoden ajan viettäneet lapset pärjäävät myöhemmin verraten paremmin erilaisissa pitkäjänteisissä projekteissa. Näillä lapsilla todettiin olevan paremmat kyvyt suunnitella, keskittyä ja muistaa ohjeita.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme