Mainos
Mainos

Tutkimus: Ylipaino vaikuttaa älyyn?

Tuoreen Etelä- Koreassa tehdyn tutkimuksen mukaan ylipaino saattaa heikentää yli 60-vuotiaiden aivokapasiteettia.

Tutkimuksen testiryhmä muodostui 250:stä yli 59- vuotiaasta aikuisesta. Brittiläisessä Age and Aging -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan koehenkilöt, jotka olivat iältään 60-70 -vuotiaita ja joilla oli korkea painoindeksi, omasivat alhaisimmat tulokset kognitiivisissa toiminnoissa. Tutkimuksessa havaittiin yhteys myös keskivartalolihavuuden ja alhaisten älyllisten kykyjen välillä.

Tutkimusta suorittanut tutkija Dae Hyun Yoon Soulin Kansallisen Yliopiston terveysyksiköstä kertookin että ylipainon ehkäisy saattaa auttaa ehkäisemään myös kognitiivisten toimintojen rappeutumista ja aivosairauksia, kuten esimerkiksi dementiaa tai alzheimerin tautia.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot