Mainos
Mainos

Tuusulalle Vihervuoden mitali

Vihervuoden mitali on myönnetty Tuusulan kunnalle tunnustuksena viherympäristön hyväksi tehdystä työstä. Mitali luovutettiin Tuusulan asuntomessujen palauteseminaarin yhteydessä tiistaina.

Mitalitoimikunnan mukaan Tuusulan kunta on tehnyt Nummenharjun asuntomessualueella merkittävän ympäristöteon muuttamalla entisen soranottoalueen ja vaurioituneen maiseman moderniksi asuntoalueeksi laadukkaan ympäristö- ja viherrakentamisen keinoin.

Alueen kasvillisuus koostuu pääosin luonnonmukaisista, kuivuutta ja vähäravinteisuutta sietävistä lajeista. Kadut ovat pihakatuja ja ne on suunniteltu lapsia ajatellen.

Vihervuosi on valtakunnallinen viheralan teemavuosi, jonka tavoitteena on nostaa jokapäiväinen elinympäristö sille kuuluvaan arvoon. Lisäksi halutaan muistuttaa kaikkia vihreän ympäristön myönteisestä vaikutuksesta mielialaan, hyvinvointiin ja viihtyvyyteen.

Vihervuoden johtoryhmän nimeämässä mitalitoimikunnassa on Asuntosäätiön, ympäristöministeriön ja Viherympäristöliiton edustus.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme