Mainos
Mainos

Tuutsie-kampanja toi Tuupovaaraan uusia asukkaita

Pohjoiskarjalainen Tuupovaaran kunta on saanut 136 uutta asukasta parisen vuotta kestäneen Tuutsie Tuupovaaraan -kampanjan aikana. Puolet uusista asukkaista on saapunut muualta Pohjois-Karjalasta. Joensuun seudun lisäksi muuttajia on ilmaantunut mm. pääkaupunkiseudulta sekä Tampereen ja Lappeenrannan seudulta.

Kaikista Tuupovaaraan muuttaneista noin 40 prosenttia on ollut yhteydessä kunnan tulomuuttopalveluihin ja tulomuuttokampanjaan. Noin kolmannes tulijoista on muuttanut Tuupovaaran sivukylille.

Tyypillisiä muuttajia ovat kesäasukkaat, pääkaupunkiseudulla asuvat maallemuuttoa suunnittelevat sekä juurilleen palaavat entiset tuupovaaralaiset.

Tuutsie-hanke alkoi helmikuussa 2002. Samana vuonna kunnan muuttotappio pieneni 40 henkilön verran. Viime vuonna kunnan kokonaisväestöluku jäi yhden henkilön verran plussalle. Kunnassa on noin 2200 asukasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme