Mainos
Mainos

Tyhjien aravavuokra-asuntojen ongelma arvioitua suurempi

Tyhjien aravavuokra-asuntojen aiheuttama ongelma on osoittautunut arvioitua suuremmaksi. Väestökatoalueiden asunto-ongelmia selvittäneen työryhmän mukaan kunnissa on tyhjillään noin 7000 aravavuokra-asuntoa.

Vuokra-asunnoista aiheutuvien vuokratappioiden arvioidaan kasvavan, vaikka niiden käyttöä pyrittäisiinkin tehostamaan.

Ministeri Suvi-Anne Siimekselle (vas.) toimenpideohjelmansa luovuttanut työryhmä katsoo, että vanhoja vuokrataloja purettaessa valtion vastuulle saisi jäädä enintään puolet jäljelle jäävästä lainapääomasta. Valtion asuntorahastolle aiheutuisi tästä noin 10-15 miljoonan markan lainapääoman ja korkotulojen menetykset.

Työryhmä esittää myös yleisessä asumistuessa hyväksyttävien ensimmäisvuokrien korottamista lähemmäksi todellista vuokra-tasoa. Työryhmä kannustaa myös vuokra-asuntoalueiden ympäristön kehittämiseen ja ehdottaa tähän tarkoitukseen 10 miljoonan markan määrärahaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot