Mainos
Mainos

Tyhjistä asunnoista on tulossa kasvukeskuksien uusi ongelma

Asuntopulasta kärsivät kasvukeskukset ovat saamassa huolekseen uuden ja aivan päinvastaisen ongelman eli tyhjiksi jäävät asunnot.

YH-Yhtymän toimitusjohtaja Hannu Parikka sanoi torstaina Turussa, että isoja valtion tuella kasvukeskuksiin rakennettuja vuokra-asuntoja on jäämässä tyhjiksi, mikäli asuntojen tuotantokustannuksia ei saada alenemaan.
-Nykyisillä valtion lainoitusehdoilla asuntojen vuokrataso uhkaa nousta yli asukkaiden maksukyvyn eikä kaikkiin asuntoihin löydy valtion määrittelemien tulorajojen puitteisiin mahtuvia asukkaita. Samanaikaisesti paikkakunnalla on pulaa kohtuuhintaisista asunnoista.

Parikan mielestä suurin syy syntyneeseen tilanteeseen on valtion asuntorahoituksen ehdot ja hinta, joista yhdessä rakennuskustannusten kanssa määräytyy asuntojen tuleva vuokrataso. -Vuokrataso varsinkin suurissa, yli 85 neliön asunnoissa nousee näillä kustannuksilla sellaiseksi, että niihin on vaikea löytää asukkaita, hän muistutti.

Parikka vaatikin valtion tukeman asuntotuotannon rahoitusjärjestelmän uudistamista. Samalla asuntotuotantoa olisi muutettava asukkaiden toiveiden mukaiseksi. Myös palvelua ja markkinointia pitäisi parantaa asiakaslähtöisemmäksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme