Mainos
Mainos

Ulkoseinän uudelleenvuoraus

Kysymykseni koskee ulkoseinän uudelleenvuorausta. Meillä on 50-luvulla rakennettu omakotitalo. Ulkoseinissä on lautavuoraus ja eristeenä on puru. Nyt pitäisi lautavuoraus uusia. Miten pitäisi asentaa tuulensuojalevy ja uusi lautaverhous? Asennetaanko vanhan rimoituksen päälle vai pitääkö rimoitus poistaa (miten tuuletus)?

Periaatteessa tuulensuojalevyn ja eristeen pitäisi olla vastakkain (kosketuksessa toisiinsa) ja sen päälle vähintään 31 mm tuuletusrimat niin, että tuuletusrako on pystysuunnassa auki ja ilman on mahdollista virrata alhaalta ylös ja poistua sieltä vieden mahdollisen kosteuden mennessään. Ei siis pelkkää vaakakoolausta pystyverhouksen taakse, vaan ensin tuulensuojalevyn päälle pystyrimoitus ja sitten vaakakoolaus, johon pystyverhous kiinnitetään. Vaakaverhous ei luonnollisesti tarvitse vaakakoolausta lainkaan.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot