Mainos
Mainos

Ummehtunut haju pois alapohjasta

Miten -70 luvulla rakennetun matalamallisen okt:n ummehtuneen hajuisen alapohjan tuuletus olisi hyvä järjestää? Pohja on osittain auki.

En tiedä, miksi se ei tuuletu, jos se on osittain auki. Ilmeisesti ei riittävästi. Olisi varmaan parasta, että paikalla kävisi vaikkapa rakennesuunnittelija. Hän kykenisi ensinäkemällä antamaan ohjeet tuuletuksen parannukselle ja tekemään vieläpä korjaussuunnitelman jo kenties tuhoutuneelle osalle alapohjaa. Näkemättä asiaan ei oikein voi ottaa kantaa.

Itse olen toteuttanut alapohjan tuuletuksen aina koneellisesti, vieden alapohjaontelosta keskeltä taloa 160 mm:n putken katolle ja laittamalla ullakko-osalla suuritehoisen kanavapuhaltimen putken väliin. Alapohjaonteloon vain riittävästi korvausilma-aukkoja, jotta sinne saadaan kauttaaltaan ilman huuhteluvaikutus aikaiseksi. Korvausilma-aukot sijoitetaan siten, etteivät ne tuo keväällä sulamisvesiä talon alle.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme