Mainos
Mainos

"Lapsilla on täysi oikeus leikkimiseen" – Unicefin julkaisema heippalappu sai suomalaiset raivostumaan

Unicef julkaisi Facebook-sivuillaan eilen maanantaina vetoomuksen lasten leikkien puolesta. Se on saanut suomalaiset kiivaaseen keskusteluun puolesta ja vastaan. 

UNICEF Finland julkaisi eilen maanantaina Facebook-sivuillaan kuvan suomalaisen kerrostalon niin sanotusta heippalapusta, eli naapurin nimettömästä valitusviestistä. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kuvan saateteksissä vedotaan lasten leikkien puolesta:

Kuvan tuore heippalappu vain esimerkkinä siitä, mitä kukaan ei kaipaa.

Miksi ei?

1) Lapsilla on täysi oikeus leikkimiseen niin kotona kuin pihalla

2) Jos aivan kohtuutonta häiriötä ilmenee, siitä kannattaa jutella kasvokkain, ei nimettömillä lappusilla.

3) Sanoimmeko jo, että leikki on lapsen oikeus.

Emme ota kantaa tähän yksittäiseen tapaukseen, mutta kevään viimein koittaessa muistetaan antaa lapsille tilaa ja lupa olla lapsia.

Joskus siihen voi kuulua vähän pomppimista, mutta se on ihan ok, että lapsilla on hauskaa. 

Julkaisu on kirvoittanut voimakasta keskustelua puolesta ja vastaan, ja siihen on reagoitu yli 3 000 kertaa. 

– Täytyy myös muistaa, että myös muilla on oikeus asua kerrostalossa ja rauhassa kuin vain lapsiperheillä. Ihmeellinen kannanotto Unicefilta. Mauton ja eikä ota huomioon, ettei kaikille ne lasten leikit ja huudot ole parasta maailmassa. Myös lapsiperheiden tulee osata ottaa muut huomioon eikä vain ajatella itsekkäästi että muut muuttakoon muualle meillä on täysi oikeus mekastaa, yksi keskustelijoista kommentoi. 

– Lapsia me kaikki ollaan oltu. Kyllä lapsen riemukas huuto on iloa korville. Oli varmaan sinunkin. Unicef on tehnyt erittäin hienon avauksen. Se pitää vaan osata avata, toteaa toinen. 

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme