Mainos
Mainos

Unilääkkeiden tavallinen käyttö viisinkertaistaa kuolinriskin

Tuoreen tutkimuksen mukaan unilääkkeitä käyttävät ihmiset kuolevat jopa viisi kertaa todennäköisemmin varhain elämässään kuin luonnollista unta nauttivat.

Kalifornialaisen uniklinikan johtaman tutkimuksen mukaan unilääkkeet lisäävät kuolinriskiä jopa viidenneksellä: Lääkkeiden käyttö aiheuttaa muun muassa syöpää. Tutkimuksessa vertailtiin lääkäreiden määräämiä, tavallisimpia unilääkkeitä kuten bentsodiatsepiiniä ja tsolpideemiä.

Käytön ei tarvitse edes olla säännöllistä, sillä jo 18 unilääkettä vuodessa nauttivan kuolinriski on suurempi kuin ihmisen, joka nauttii vain luonnollista unta.

Myös annostuksella on väliä, sillä se on suoraan verrattavissa muun muassa syöpäriskiin. Tutkimuksen mukaan 18–132 kertaa lääkettä nauttivan kuolinriski on 4,4 kertaa suurempi ja yli 132 kertaa kuolinriski kohoaa ja 5,3 kertaiseksi.

Tutkimukseen osallistui yli 10 500 unilääkkeitä käyttävää potilasta ja 23 500 luonnollista unta nauttivaa ihmistä.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot