Mainos
Mainos

Upea makkaraopus

Tiesitkö, että Suomessa valmistetaan yli 600 erilaista ruokamakkaraa tai että pistelemme makkaraa poskeemme 28 kilon verran per henkilö vuosittain? Se ei ole ihan vähän se, ja siksi ei olekaan ihme, että makkarasta ja sen käytöstä on riittänyt tarinaa kokonaisen kirjan verran. Markku Haapion, Antti Vahteran ja Visa Nurmen yhteistyön tuloksena valmistunut Nakit ja muusi on ensimmäinen suomalainen kirja makkarakulttuurista. Kirjan on kustantanut Otava.

Kirja perehdyttää lukijansa makkaran syvimpään olemukseen ja seuraa makkaran vaellusta Kaksoisvirran maasta Kreikan ja Rooman kautta maailmanvalloitukseen. Se käy läpi suomalaisen makkaraperinteen laukkamakkaroista kansallisruoka lenkkiin. Nakit ja muusi on myös vankka kokkikirja, joka opastaa yhtä lailla makkarasoosin ja nakkimunakkaan kuin erilaisten gourmetmakkaroidenkin tekoon.

Muusiosastoa eli makkaran kavereitakaan ei ole kirjassa unohdettu, vaan omat sivunsa ovat saaneet myös sinappi ja makkaran kyytipoikana maistuvat juomat. Tiesitkö, ettei viinikään ole liian fiiniä makkaralle?

(Mtv3-Finfood)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot