Mainos
Mainos

Useita eri selityksiä: Oletko aina miettinyt, miksi koirasi seuraa sinua kaikkialle?

Tuntuuko sinusta välillä siltä, että koirasi seuraa sinua kuin varjo? Mihin tahansa menetkin, lemmikki hipsii mukaasi – jopa vessareissulle. Tämä asia on taatusti tuttu monelle koiranomistajalle, mutta miksi ihmeessä koirat oikein käyttäytyvät näin?

Asiantuntijoiden mukaan tähän erikoiseen käytökseen on olemassa useitakin eri selityksiä. Seuraavat syyt voivat olla jatkuvan perässä kulkemisen taustalla. 

Toveruus

Ollessaan toistensa seurassa sekä koirassa että ihmisessä erittyy oksitosiinia, hyvän olon hormonia, joka vahvistaa ihmisen ja lemmikin välistä suhdetta entisestään. Tämän hormonin lisäksi omistajansa seuraaminen voi johtua siitä yksinkertaisesta tosiseikasta, että koirat ovat luonteeltaan sosiaalisia olentoja. Koirat haluavat olla laumansa ympäröimänä, ja sinä olet sen lauma.

Uteliaisuus

Aina kun nouset ylös sohvalta, koirasi uteliaisuus herää. Oletko lähdössä ulos? Haetko herkkuja? Aiotko leikkiä sen kanssa? Koirien utelias luonne on yksi selitys siihen, miksi koirasi saattaa seurata sinua kuin varjo paikasta toiseen. Se ei halua jäädä mistään paitsi.  

Leimautuminen

Jos koirasi on pentu, kyse voi olla eläimille luontaisesta leimautumisesta. Aivan kuten esimerkiksi linnut leimautuvat kuoriutumishetkellä ensimmäiseen näkemäänsä liikkuvaan asiaan, sama ilmiö käy myös koirille tyypillisesti 3–12 viikon iässä. Koiranpennut etsivät omistajastaan myös turvaa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta, mikä ilmenee monesti jatkuvana perässä kulkemisena.

Eroahdistus

Osa sosiaalisista koirista on kiintynyt omistajaansa niin tiukasti, että ne kokevat ahdistusta heti, kun heidän omistajansa lähtee ulos talosta tai huoneesta. Eroahdistus voi ilmetä jatkuvan seuraamisen lisäksi myös tuhotöinä, kuten huonekalujen puremisena. Jos epäilet koirasi kärsivän eroahdistuksesta, asiaan kannattaa puuttua ja pyytää asiaan pua eläinlääkäriltä.

Ennen kuin muita oireita ilmenee, koiran jatkuvasta seuraamisesta ei kannata olla huolissaan. Jatkuva läsnäolo kertoo ainoastaan siitä, että lemmikkisi rakastaa sinua.

Lähde: SimpleMost

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme