Mainos
Mainos

Uskaltaako kausi-influenssarokotuksiin luottaa?

Sikainfluenssarokote Pandemrixin aiheuttamat narkolepsiatapaukset ovat vielä tuoreessa muistissa nyt, kun uusia rokotteita on ryhdytty antamaan väestölle. Vastaa Kodin kyselyyn ja perustele kantasi: Luotatko kausi-influenssarokotukseen?

Influenssarokotteita jaetaan nyt terveyskeskuksissa, mutta monella on vielä tuoreessa muistissa Pandemrixin aiheuttamat narkolepsiatapaukset.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan kausi-influenssarokote ei voi aiheuttaa narkolepsiaa.

– Yhdenkään narkolepsiatapauksen ei tiedetä puhjenneen kausi-influenssarokotuksen vuoksi. Pandemrix-rokotteessa oli samaa H1N1-viruskantaa kuin nyt käytettävissä kausi-influenssarokotteissa. Suomalaistutkimukset viittaavat kuitenkin siihen, että sen paremmin elävä H1N1-virus kuin Pandemrix-rokotteen H1N1-osakaan ei aiheuttanut narkolepsiaa. Sen sijaan Pandemrix-rokotteessa käytetyllä tehosteaineella saattoi olla merkitystä. Kausi-influenssarokotteissa ei tehosteainetta ole, nettisivuilla kerrotaan.

Kausi-influenssarokotetta on käytetty jo 70-luvulta lähtien, eikä niissä ole käytetty säilytys- tai tehosteainetta, kuten Pandemix-rokotteessa. Narkolepsiatapaukset ovat kuitenkin vielä tuoreessa muistissa – mitä mieltä olet kausi-influenssarokotteesta? Kerro kantasi Koti-osion kyselyssä.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot