Mainos
Mainos

Usko tai älä: Tästä harrastuksesta yllättävä apu ahdistukseen

Laulamisen terveysvaikutukset ovat kiistattomat, mutta tiesitkö, että erityisesti kuorossa hoilaaminen alentaa ahdistusta!

Laulamisen terveysvaikutukset ovat niin henkisiä kuin fyysisiäkin; laulaminen parantaa muun muassa veren happipitoisuutta, alentaa stressiä ja saa aikaan yhteenkuuluvuuden tunnetta. Mutta onko laulamisen laadulla eroa? Uusien turkkilaisen yliopiston tekemien tutkimusten mukaan apua ahdistukseen etsivien kannattaa aloittaa nimenomaan kuorolaulu.

Kuorolaulu alentaa ahdistusta

Yliopiston tutkimukseen osallistui 35 henkilöä, jotka määrättiin harrastamaan tunnin ajan joko kuorolaulua tai käyttämään aika haluamallaan tavalla. Tämän tunnin positiiviset ja negatiiviset vaikutukset analysoitiin, kuten myös testihenkilön ahdistuneisuus ja syljen amylaasitaso, joka viestii kohonneena tulehduksista. Kuorolaulua harrastaneet testihenkilöt voivat tuloksien mukaan paremmin kuin kontrolliryhmä, joka koki ahdistusta.

Myös norjalainen tutkimus tukee tätä: kuorolaulaminen liitetään hyvään terveyteen ja kykyyn sitoutua työpaikkaansa.

Turkkilaisen yliopiston tutkimustulos esiteltiin huhtikuussa 2013 tiedejulkaisussa Psychology of Music.

Lue myös:

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot