Mainos
Mainos

Uskoisitko? Mustikkatahra lähtee pelkällä vedellä!

Unohda kaikenmaailman kemikaalit, marjatahrat irtoavat ilmankin!

Alkusyksy on sitä aikaa, kun moni kykkii marjapuskissa, -metsässä tai mansikkamaalla.

Marjatahrat vaatteissa ovat tällöin lähes sääntö ennemminkin kuin poikkeus. Puhumattakaan niistä tahroista, jotka syntyvät kun marja ei löydäkään tietään suuhun, vaan tippuu paidalle.

Kaikki marjatahrat, mukaan lukien mustikka irtoavat tuoreina pelkällä kiehuvalla vedellä. Myös punajuuri, punaviini ja monet muut luonnon punaista väriä sisältävät tahrat lähtevät samalla keinolla, kertoo Irmeli Castrén (Suuri Niksikirja, Gummerus).

Tee näin

Ota tahriintunut vaate pois päältä. Laita kiehuvaa vettä lautaselle ja kasta tahrakohtaa tulikuumaan veteen. Voit myös levittää vaatteet kulhon tai lautasen päälle, ja kaataa veden hitaasti kankaan päälle.

Mikäli vaate ei kestä kiehuvaa vettä, kokeile sappisaippuaa. Älä säikähdä, vaikka saippua muuttaa tahran ensin kirkkaammaksi, Castrén huomauttaa. Pese vaate sitten koneessa valkopesuaineella.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme