Mainos
Mainos

Uudistuotannosta liian suuri osa pieniä asuntoja

Uusien kerros- ja rivitaloasuntojen keskipinta-ala on on noin 20 prosenttia pienempi kuin kerros- ja rivitaloasuntokannassa. Pieniä asuntoja tuotetaan, vaikka jo nykyisissä kerros- ja rivitaloissa asuvat valittavat tilan ahtautta.

Omakotikannan keskimääräinen huoneistoala on 123 m2, rivitaloissa 90 m2 ja kerrostaloissa 70 m2. Uusi kerrostaloasunto on huoneistoalaltaan keskimäärin 58 m2, puolet uusista kerrostaloasunnoista on 50 m2 tai alle. Rivitaloissakin uudistuotannon keskiala on vain 72 m2. Omakotirakentamisessa, jossa asukas itse päättää tiloistaan, on keskiarvo140 m2.

Kerros- ja rivitaloissa asutaan ahtaasti; neljännes rivi- ja kerrostaloasukkaista pitää asuntoaan liian pienenä, ja peräti neljäkymmenestä rivi- ja kerrostaloasukkaasta valittaa säilytys- ja varastotilojen niukkuutta. Silti uudisrakentamisessa syntyy pääasiassa pieniä asuntoja, keskialaltaan jopa pienempiä kuin jo nyt ahtaaksi haukuttu kanta.

Lähde: Pientalobarometri 1/2000, julk. Pientaloteollisuus ry.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme