Mainos
Mainos

Uunikirjolohta ja gratinoitua perunaa

Lohi

  • 1 kg kirjolohi- tai lohifileetä
  • 1 sitruuna
  • tilliä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 dl maustettua ranskankermaa

Puhdista filee ja poista kylkiruodot. Nosta filee matalaan uunivuokaan ja mausta se suolalla, pippurilla, sitruunamehulla sekä sen raastetulla kuorella. Levitä maustettu ranskankerma fileen pintaan tasaisesti ja ripottele päälle hienonnettua tilliä. Paista fileetä 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

Gratinoitua perunaa

  • 8 reilun kokoista perunaa
  • maitoa tai keitinlientä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • muskottia
  • 3 kananmunan keltuaista
  • (1 dl juustoraastetta)

Keitä perunakypsiksi. Soseuta perunat ja lisää kiehuvaa maitoa tai keitinlientä kunnes sose on sopivan notkeaa. Mausta sose suolalla ja pippurilla sekä ripauksella muskottipähkinää. Sekoita joukkoon myös keltuaiset sekä halutessasi juustoraastetta. Pursota perunasose lohifileen ympärille uunivuokaan kun kala on jo melkein kypsää ja jatka paistamista niin että peruna saa kauniin värin.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot