Mainos
Mainos

Uusi laki nostaa isännöintipalveluiden hintoja

Isännöinnin ammattilaiset 2010 -tutkimuksen mukaan heinäkuun alussa voimaan tuleva uusi asunto-osakeyhtiölaki lisää ammattimaisten isännöintipalveluiden kysyntää. Samalla palveluiden hintojen ennustetaan nousevan.

Isännöintialan ammattilaiset uskovat vahvasti, että 1.7.2010 voimaan tuleva uusi asunto-osakeyhtiölaki edistää ammattimaisen isännöinnin käyttöä. Isännöinnin palvelukokonaisuus laajenee, minkä ennustetaan nostavan isännöintipalveluiden hintoja.

Työsarkaa tulee isännöintiin lisää erityisesti uuden lain vaatimista korjaustarveselvityksistä ja huoneistokohtaisista muutostyörekistereistä. Lähes kolmannes isännöitsijöistä ilmoittaa, että korjaustarveselvitykset eivät ole asiakastaloyhtiöissä kunnossa. Vajaalla viidenneksellä isännöintiyrityksistä huoneistokohtaisten muutostyörekisterien valmistelu oli vielä kesken.

Ammattimaista isännöintiä vaaditaan

Isännöintiliiton mukaan suurimmat haasteet lakimuutos tuo niihin taloyhtiöihin, joissa ei vielä ole ammattimaista isännöintiä. Näitä taloyhtiöitä on lähes 30 000 ja niistä valtaosa on pieniä rivitaloja tai paritaloja.

- Kiinteistönvälittäjät tulevat vaatimaan uusien määräysten mukaisia isännöitsijäntodistuksia. Jos isännöitsijäntodistuksessa on puutteita, välittäjä ei välttämättä uskalla ottaa kohdetta myyntiin, kertoo Kiinteistönvälitysalan keskusliiton toimitusjohtaja Jukka Malila.

Jos isännöitsijäntodistus on puutteellinen, täytyy asunto-osakkeen ostajan punnita, haluaako ostaa osakkeen yhtiöstä, jolla ei ole korjausohjelmaa tai jonka korjaushistoria on epämääräinen.

Lue myös:

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot