Mainos
Mainos

Uusi opas ohjaa täysipainoiseen kasvisruokailuun

Maa- ja kotitalousnaisten Keskus on julkaissut uuden ruokaoppaan kasvisruokailusta kiinnostuneille. "Kasviksista elinvoimaa - vegetaristin ruokaopas" on tarkoitettu paitsi vegetaristeille, myös kaikille niille, jotka haluavat lisätä päivittäistä kasvisten käyttöä. Suomalaisten asiantuntijoiden laatima kirja antaa ohjeet monipuolisen ja ravitsemuksellisesti täysipainoisen kasvisruokavalion koostamiseen pääosin kotimaisista raaka-aineista. Kirjan on toimittanut kehityspäällikkö, laillistettu ravitsemusterapeutti Sirkka Uski Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksesta.

Kirja sisältää noin 200 kasvisruokaohjetta, joista 60:ssa on pelkästään kasvikunnan tuotteita. Puolet ohjeista sisältää kasvisten lisäksi myös maitotuotteita, ja kananmunaa löytyy 40:stä ohjeesta. Oppaan alussa esitellään lyhyesti eri kasvisruokavaliotyypit ja kasvissyöjän kannalta kriittiset ravintoaineet, kuten proteiinit, B12-vitamiini, D-vitamiini, rauta ja kalsium. Kriittisten ravintoaineiden saannin seurantaa helpottavat ravintoainelaskelmat, jotka on tehty jokaisesta kirjan ruokaohjeesta. Aloittelevat kasvissyöjät voivat käyttää apunaan myös kirjan liitteenä olevaa laktovegetaristille sopivaa yhden viikon malliruokalistaa, jonka ravintosisältö vastaa hyvin ravitsemussuosituksia.(Mtv3-Finfood)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme